Mobilhuvud

Avslutningspaket skål&trasor

Ord. pris: 
629 kr
Rea:
550 kr
Inkl. 25% Moms
Du sparar: 
79 kr (13%)
Antal:
Kommentar till butiken:
Bambuskålar i unikt äggskalsmönster eller matt grå. Bambu är ett bra material ur miljösynpunkt, bl a för att det är ett av de mest snabbväxande träslagen. Bibol använder inga miljöfarliga färger eller lösningsmedel i tillverkning, i enlighet med REACH. Bambuskålarna är handgjorda i Vietnam.
Grundare av Bibol, Little Moon, lämnade Vietnam som 13-åring. 20 år senare återvände senar hon till sitt hemland och den vietnamesiska landsbygden tillsammans med sin man. Det var då hon bestämde sig för att utveckla ett fair trade system i syfte att kombinera gammal hantverkstradition med hållbar ekonomisk utveckling. I utbyte mot skälig lön engageras Bibols hantverkare i barnens rätt till skolgång, återplantering av de naturliga resurser de använder samt begränsning av CO2 utsläpp. Inte minst slipper de andas in farliga ångor under arbetets gång.
Tål både kall eller varm mat och även vätskor. Ska handdiskas och torkas efter disk. 
Storlekar; stor dia 20/höjd 10 cm.
Färg: äggskalsmönstrat eller matt grå.

Två mångsidiga trasor, använd dem i köket eller i badrummet som gästhandduk eller tvättduk. Ekologisk pikévävd bomull.
Färg: ljusgrått och mörkgrått.
Storlek: 30x35 cm.
Alla produkter från danska The Organic Company är gjorda av certifierad ekologisk bomull enligt GOTS (Global Organic Textile Standard). Certifieringen garanterar inte bara att alla material är ekologiska men även att ett antal internationella arbetsrättsliga villkor är uppfyllda och att inga giftiga, cancerframkallande eller nedsmutsande kemikalier används i produktionen. Designfilosofin baseras på den enkla skandinaviska estetiken med fokus på funktion och kvalitet.