Mobilhuvud

Avslutningspaket redskap&ecofelt

Ord. pris: 
663 kr
Rea:
500 kr
Inkl. 25% Moms
Du sparar: 
163 kr (25%)
Typ:
Oohh kruka&bricka, träredskap.
Antal:
Kommentar till butiken:
Finns i lager
Att använda trä i köket istället för plast är bättre för miljön och många gånger även bättre för dig, en del plaster kan avge giftiga ämnen speciellt vid upphettning. Träet kräver mer skötsel, men håller längre, du kan t ex slipa en sliten träyta och brädan blir som ny. Tänk på att låta träredskap torka ordentligt mellan användning, helst genom avtorkning, och olja in dem emellanåt med lämplig giftfri olja.
Storlek: ek sked L33xB5 cm.
Storlek: ek spade L31xB8.5 cm, ek spade med hål L31xB8.5 cm
Ek-produkter från Unik design kommer från Baltikum där avverkning av skog är hårt reglerat av staten, även privatägd skog (varifrån en del av denna produktion kommer) för vilken man både måste ansöka om lov för att avverka och dessutom plantera nya träd efter avverkning. Tillverkningen sker för hand i små fabriker i Baltikum, den ena är familjedriven av far och son. I den andra fabriken har de anställda mindre funktionshinder.

Krukor och brickor är gjorda i ”Eco-felt”, ett filtliknande material som är gjort av återanvända plastflaskor och plastpåsar. Eco-felt är ett hårt och därmed lättarbetat material som ger många möjligheter och fina detaljer i slutresultatet. Eftersom materialet är ett återbruk av plastmaterial kan produkterna användas utomhus, men kruka och bricka är ej vattentäta.
Avdelaren inuti brickan kan enkelt tas bort.
De dekorativa handtagen i krukor och brickor är gjord av trä från kanelbusken.
Storlek; kruka 17x17 cm/bricka H9.5xD28 
Produkter från Lübech Living / Oohh är tillverkade i ett Fair Trade-projekt, av kvinnor från Sri Lanka. Projektet innebär att kvinnorna kan arbeta från sitt hem och förtjäna en viktig inkomst, och samtidigt ta hand om hem och familj. Oohh inspireras av att kunna återanvända material som finns till hands. Oohh är skapat för att överraska och inspirera och för få den där ”oohh” reaktionen!