Mobilhuvud

Grytlapp läder svart

Ord. pris: 
280 kr
Rea:
195 kr
Inkl. 25% Moms
Du sparar: 
85 kr (30%)
Typ:
Grytlapp läder, svart
Antal:
Finns i lager
Grytlappar i vegetabiliskt garvat läder från Village. Grytlappen är av ”vintage” läder och har därmed en yta som kan vara ojämn i färgen eller fläckig. Det gör skinnet i vår mening mer levande och unikt. Om du vill ha en bild på just din grytlapp innan köp så kontakta oss på info@echoofgothenburg.se. Finns även i brunt.
Storlek: 21x21 cm.
 
Familjeägda Tärnsjö Garveri är ett av få kvarvarande garverier i världen som fortfarande använder traditionsenliga vegetabiliska metoder. Vid vegetabilisk garvning används bland annat olika barkämnen, vilket är betydligt mer miljövänligt än den vanligast använda metoden, kromgarvning. Det är också en mer tidskrävande och kostsam metod, men vinsten för människa och miljö är desto större. Skinnen kommer från boskap från svenska gårdar. Tärnsjö läder är testat och certifierat fritt från skadliga ämnen och 100% organiskt. Allmänna råd:
  • Fukt och vätska kan göra skinnet mörkare, hårdare och ändra strukturen. Solljus och värme påverkar färgen.
  • Om du vill att lädret ska åldras naturligt så låt det vara obehandlat. Använd annars någon form av organisk behandling, men kom ihåg att all behandling gör lädret något mörkare.
  • Ta bort smuts och fläckar med en ren svamp eller duk före någon behandling. Efter rengöring är det viktigt att ge lädret något som kan återfukta och skydda det, t ex ett lädervax.