Mobilhuvud

Återbruk necessär

Ord. pris: 
495 kr
Rea:
248 kr
Inkl. 25% Moms
Du sparar: 
247 kr (50%)
Typ:
Necessär 2:an
Antal:
Finns i lager
Entre 2 Rétros koncept är unikt; att omvandla rester från tillverkning av bilklädsel och bilbälten till eleganta accessoarer. Necessären är tillverkad av återvunnet svart polyestertyg med påsydda skinndetaljer och mäter 24x14x10 cm. Invändigt har necessären två fack och ett svart vattentålligt foder. På sidan finns ett handtag av återvunnet bilbältesmaterial.
 
Grundaren av Entre 2 Rétros, fransyskan Virgine Nantas, har varit i bilindustrin under en lång tid genom sin fars och farfars företag. Hon fascinerades av bilklädslar, tyger så starka och väl designade, och fick idén att något nytt kunde göras av restmaterial från fabrikerna. Denna idé är grunden till Entre 2 Rétros – mode och design förenat med ett engagemang i att skydda jordens resurser. Originaliteten och styrkan i varumärket kommer från begränsade serier då varje gång ett tyg är slut måste man rita nya modeller.
 
Stor vikt har lagt vid produktionen och alla produkter är handgjorda i småskaliga workshops där arbetarnas rättigheter respekteras.