Mobilhuvud

Lin Living påslakan linne

Pris:
2 200 kr
Inkl. 25% Moms
Antal:
Kommentar till butiken:
Sängkläder i tvättat linne i trendiga färger som passar både det moderna och det lantliga sovrummet. Linets kvaliteter hjälper dig att hålla rätt temperatur när du ska sova och gör att det inte behöver tvättas lika ofta som andra material – det är ett naturmaterial som likt ull är självrengörande. Materialet åldras vackert och blir bara mjukare med åren. 

Färg: Granite (mörkgrå färg).
Material: enzymtvättattvättat ekologiskt och ÖKO-tex certifierat linnetyg.
Övrigt: knappar och skakhål.
Storlek: 150x210/220x240 cm  

OBS! Storleken står angiven i ursprungsstorleken (150x210 cm/220x240 cm) och har sedan efter det tvättats krympt sina 4-7% som linne i regel krymper vid första tvätten. Av den anledningen har vi inte skrivit ut det exakta måttet efter tvätt eftersom det kan variera en aning. Storlekarna är anpassade efter svensk standard på sängkläder.
Påslakan i storlek 220*240 cm har en skarv på mitten eftersom vävstolarna endast är 150 cm bred. Skarven har vi gjort så diskret som möjligt så den inte ska kännas.

Tvättråd: påslakanet tvättas i maskin på 40 grader för att behålla den intensiva granitgrå färgen. Efter tvätt är vårt bästa tips att sträcka ut påslakanet i kanterna för att sedan låta hängtorka, gärna utomhus. Det går även bra att torktumla för att få det mjukare och mer skrynkligt. Det är dock mer energikrävande och bryter sönder fibrerna i linnetyget som gör att det blir skrynkligare och har svårt att återfå en slät struktur (om man vill åt det). Knäpp gärna knapparna innan tvätt.

Lin Living är ett företag med gotländska rötter. Linet är ekologisk odlat och kommer från Litauen, Vitryssland och Europeiska delen av Ryssland. Det vävs och sys sedan upp i Estland. Samtliga produkter är handgjorda och fabriken som tillverkar produkterna är ÖKO-tex 100 certifierade.