Mobilhuvud

dags att rensa  garaget eller förrådet?

Bästa tipsen för ett rörigt garage eller förråd

Entropi brukar användas som ett mått på oordning, och i mångas garage eller förråd är sannolikt entropin väldigt hög! Projekt rensa garage/förråd kan till att börja med kännas överväldigande, det är ju här vi ofta förvarar mängder av bortglömda prylar. Du ska dessutom lyckas med konststycket att samla hela familjen (antagligen behövs en hel helg) då det i garaget/förrådet brukar finnas något för alla att ta hand om.
 
Men med lite planering och god vilja kan du få den ordningen du drömmer om, och här är några tips på vägen:

  • Sätt tydliga mål garaget/förrådet behöver inte bli en avstjälpningsplats för saker du inte vet vad du ska göra av i huset, med smart förvaring kan det bli ett välorganiserat utrymme som utökar din totala förvaringsyta.
  • Ta tillfället att rensa gör de klassiska tre högarna Skänk Släng och Sälj och var tuff med saker som inte längre tjänar sitt syfte.
  • Planera för att allt ska kunna flyttas ut ur garaget eller förrådet i princip ett måste för att du ska kunna sortera och rensa ut ordentligt! Troligen behöver utrymmet dessutom städas, och då måste ytorna var rensade på saker. Kanske är lösningen att använda plats utomhus så försök välja en dag när det ska bli fint väder eller planera hur du ska kunna skydda dina ägodelar om regnet kommer.
  • Tänk till innan du köper nya förvaringslösningar. Vad ska förvaras i garaget eller förrådet? Vilken är den bästa typen av förvaring för respektive kategori? Vilken förvaringslösning sparar mest plats? Mät, mät, mät och gör ordentlig research innan du slår till på ny förvaring. Det lönar sig att vara noga, och din nya lösning ska hålla länge!
  • Om det är möjligt, planera även för framtida förvaringsbehov!

Om projektet garaget fortfarande känns överväldigande finns det alltid hjälp att få. Läs mer om hur vi kan hjälpa dig här!