• Klimatsmart design för en hållbar livsstil.
Frakt 39 kr | Fri frakt vid 499 kr | Leverans 2-5 dagar

Skärbräda ekobambu stor

  • 345 kr
I lager.
Leverantör: Bambu Home

Vackert formad skär- eller serveringsbräda av bambu, polerad till en sidenmjuk yta. Använd den som en vanlig skärbräda eller till uppläggning av ost och plockmat. Matcha med de små serveringsskålarna från Bambu Home.

Storlek: finns i två olika storlekar. Stor 38x21.5x1 cm, liten 28x16x0.5 cm.

Material: ekobambu är vilt växande bambu som inte har gödslats eller besprutats med farliga kemikalier. Gjord av remsor av bambu, hoplimmade med ett vattenbaserat, matgodkänt lim från Europa som ej innehåller formaldehyd. Ytan är behandlad med en naturlig, matsäker olja som också är gjord av certifierade ekologiska ingredienser.

Tillverkning: sker för hand i små familjeägda verkstäder i Kina, i närheten av där bambun växer. När paret bakom Bambu Home startade sin verksamhet tog de med sig värderingar om närodlat och miljövänligt till den plats som ofta kritiserats för sina tillverkningsmetoder. Nu, flera år senare, kan de tillsammans med sitt lokala team stolt säga att de lyckats utveckla en serie av designade, kvalitativa köksredskap som också är miljövänliga. Företaget Bambu Home har flera arbetsetiska och ekologiska certifieringar och deras motto är ”everything matters”.

Skötselråd: brädorna ska diskas för hand i varmt tvålvatten, skålar och kniv kan diskas i maskin med rådet är att handdiska även dessa för ökad livslängd. Behandla gärna emellanåt med vegetabilisk olja för att behålla bambun i gott skick.