Mobilhuvud

KÖPVILLKOR&DATASKYDD

Här är en SAMMANFATTNING, läs mer om alla villkor längre ned på sidan!

 • Vi erbjuder fri frakt vid köp över 500 kr annars är frakten 49 kr med undantag för skrymmande paket, frakten anges då i kassan vid betalning. 
 • Paket kan även avhämtas efter överenskommelse hos Echo of Gothenburg i Göteborg.
 • Normal leveranstid är mellan 1-3 dagar, detta gäller ej beställningsvaror eller när annat anges i produktinformationen.
 • Paket och större brev levereras till ditt närmaste ombud (PostNord, Schenker eller DHL). Om varans vikt och storlek tillåter väljer vi PostNord Klimatekonomisk Varubrev. Tänk på att liggtiden oftast är 14 dagar hos ombuden, efter det retuneras varan och du som köpare står för alla returkostnader. Vi återanvänder våra leverantörers förpackningar och väljer miljövänligt förpackningsmaterial så långt det är möjligt.
 • Echo of Gothenburg samarbetar med PaysonCheckout. Du kan välja att betala med kort VISA/MasterCard, via svenska banker som erbjuder direktbetalningar (Swedbank, Handelsbanken, SEB, Nordea och Danske Bank), mot faktura, delbetala eller genom Swish.
 • Vid betalning mot PaysonFaktura är betalningsvillkor 14 dagar. Ingen fakturaavgift tillkommer. För att kunna beställa mot faktura måste du fyllt 18 år och vara folkbokförd i Sverige samt godkännas i den kreditprövning som genomförs vid köpet. Fakturan kommer att sändas separat med e-post till den e-postadress du anger vid köptillfället. Läs noggrant villkoren för betalning mot faktura under BETALNING längre ned på sidan.
 • Du har rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar efter det att du mottagit varan. Produkten skall vara i säljbart skick med oskadad förpackning, dvs oanvänd och ej skadad. När du utnyttjar din ångerrätt står du som kund för returfrakten. Meddela oss på info@echoofgothenburg.se att du har ångrat dig så hjälper vi dig med att skicka tillbaka varan.

ALLMÄNT
Echo of Gothenburg säljer present och heminredningsartiklar i webbutik till privatpersoner och företag i Sverige. Kontakta oss gärna:
Echo of Gothenburg
Blodboksgatan 23
S-426 74 Västra Frölunda
Du når oss på telefon vardagar mellan 8-17 på telefonnummer 0705 29 48 13
Vi svarar normalt på mail inom 24 timmar på adress info@echoofgothenburg.se
 
BESTÄLLNING I WEBBUTIK
När du slutfört din beställning skickas en orderbekräftelse till din e-postadress. I bekräftelsen finner du alla uppgifter om produkt, pris, fakturerings- och leveransadress. Är något fel i beställningen bör du omedelbart kontakta oss via e-post till info@echoofgothenburg.se eller ring 0705 29 49 13. Du måste ha fyllt 18 år eller ha målsmans godkännande för att göra en beställning hos oss.
Vi reserverar oss för eventuella fel i frakt-, produkt- och prisinformation.
 
PRISER
Alla priser anges i svenska kronor och är inklusive lagstadgad moms. Vi reserverar oss för prisändringar orsakat av prisändring från leverantör, feltryck i prislistan samt felaktigheter i priser beroende på felaktig information och förbehåller oss rätten att justera priset.
 
FRAKT
Vi erbjuder fri frakt vid köp över 500 kr. Annars är frakten 49 kr med undantag för skrymmande paket, frakten anges då i kassan vid betalning.
 
Det är på köparens ansvar att se till att den adress som uppgivits till oss vid beställningstillfället är korrekt. 
 
Vi skickar dina varor med Postnord, Schenker eller DHL beroende på varuslag, vikt och storlek.  Dina varor skickas som brev eller paket. Om varans vikt och storlek tillåter väljer vi i första hand Postnord Klimatekonomisk Brev. Paket levereras till ditt närmaste ombud och du hämtar ut det på en tid som passar dig, efter att du blivit aviserad via sms, e-post eller brev.

Vi återanvänder våra leverantörers förpackningar och väljer miljövänligt förpackningsmaterial så långt det är möjligt.
 
Om en transportskada på godset är synligt anmäls till det ombud där du hämtat ut varorna. Om du upptäcker skadan då du packat upp paketet meddelar du oss genast via mail till info@echoofgothenburg.se. Vi står för transportrisken, dvs risken för att varan skadas eller kommer bort under transporten från vårt lager till dig. Du står för risken vid eventuell retur till oss.
 
För paket som levererats till ditt närmaste ombud gäller att om du inte hämtar ut ditt paket inom 14 dagar debiteras en avgift på 300 kr oavsett köpesumma.
 
LEVERANSTIDER
Om inget annat anges i produktinformationen är normal leveranstid mellan 1-3 dagar. Vid beställningsvaror kontakta info@echoofgothenburg.se för närmare besked om leveranstid.
Om förseningar i leveransen skulle uppstå (utan att vi har meddelat dig om längre leveranstid) så kontaktar du oss direkt på e-postadress info@echoofgothenburg.se. Vid försenad leverans har du alltid rätt att häva ditt köp. Risken för inhandlade varor övergår till köparen när leveransen görs.
 
BETALNING
Echo of Gothenburg samarbetar med PaysonCheckout. Payson är ett av Sveriges ledande företag i området betalningslösningar, med mer än 2,5 miljoner användare och över 10 000 anslutna företag. Sedan 2012 är Payson en del av Svea Ekonomi.
 
Du kan välja att betala med kort VISA/MasterCard, via svenska banker som erbjuder direktbetalningar (Swedbank, Handelsbanken, SEB, Nordea och Danske Bank), mot faktura, delbetala eller genom Swish.
 
Kort/direktbetalning: Payson håller höga säkerhetskrav och är PCI-certifierade av Trustwave som är en internationell organisation för säker e-handel. All trafik krypteras genom SSL 128 bitar och alla kortöverföringar bygger på bankernas så kallade 3D-secure teknik.
 
Faktura: vid betalning via faktura samarbetar Payson med Svea Ekonomi AB. För att handla mot faktura måste du ange ditt personnummer eller organisationsnummer (endast företag). Fakturans betalningsvillkor är 14 dagar om inte annat väljs vid köptillfället. Fakturan kommer att sändas separat med e-post till den e-postadress du anger. För att betala mot Faktura måste du ha fyllt 18 år och vara folkbokförd i Sverige samt godkännas i den kreditprövning som utförs vid köpet. Företag som betalar mot Faktura måste vara registrerade i Sverige. Fakturan betalas enligt de betalningsinstruktioner som framgår på fakturan, via Plusgirokonto och OCR-nummer.
Vid försenad betalning skickas en betalningspåminnelse varvid lagstadgad påminnelseavgift om för närvarande 60 kr tillkommer. Det debiteras även dröjsmålsränta med 2 % per månad från fakturans förfallodag. Vid utebliven betalning lämnas ärendet till inkasso varvid lagstadgad inkassoavgift om för närvarande 160 kr tillkommer. Payson förbehåller sig rätten att i enskilt fall neka leverans och ompröva beställarens kreditvärdighet.
Vid betalning med Faktura/PaysonFaktura kommer fakturan att pantsättas till Payson och därefter till SVEA Ekonomi AB, 556489-2924.
 
Swish: betalning sker till nummer 123 098 7008, så snart betalningen är mottagen skickar vi dina varor till den adress du angett i beställningen.
 
ÅNGERRÄTT
Du har rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar efter det att du mottagit varan. Produkten skall vara i säljbart skick med oskadad förpackning, dv s oanvänd och ej skadad. Det är tillåtet att öppna förpackningen och kontrollera varan på sådant vis som ej skadar produkten eller dess förpackning. Observera att det räcker med att du meddelar oss att du vill utnyttja din ångerrätt inom 14 dagar, du behöver alltså inte ha skickat tillbaka varan inom 14 dagar till oss under denna tid för att ångerrätten skall vara giltig.
 
När du utnyttjar din ångerrätt står du som kund för returfrakten. Övriga kostnader, såsom kostnad för varan och frakt från oss till dig kommer att återbetalas. 
 
Meddela oss på info@echoofgothenburg.se att du har ångrat dig så hjälper vi dig med att skicka tillbaka varan.
 
REKLAMATIONER
Enligt Konsumentköplagen har du 3 år på dig att reklamera en vara du köpt förutsatt att felet kan åberopas säljaren som ursprungligt. En vara kan reklameras om varan har fabrikationsfel eller på annat sätt är defekt.
Meddela varför du inte godtar varan samt ange på vilket sätt du anser att varan är felaktig på info@echoofgothenburg.se. När du har meddelat oss så skickar vi en förbetald returfraktsedel och anvisningar till dig.
 
DATASKYDD
När du gör en beställning i vår webbutik uppger du dina personuppgifter. I samband med din registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja avtalet gentemot dig. 


Vi arbetar för att säkerställa en hög nivå av dataskydd som värnar om din personliga integritet vid användning av vår webbplats, och strävar efter att du ska känna dig trygg i vår behandling av dina personuppgifter. Nedan beskrivs Echo of Gothenburgs åtagande och åtgärder för att följa dataskyddslagen från maj 2018.
 • Ansvarig för  hantering av dina personuppgifter är Echo of Gothenburg (org nr 670321-51452). Du kontaktar oss på adress Blodboksgatan 23, 426 74 Västra Frölunda. Telefon +46 705 29 48 13. Mail info@echoofgothenburg.se
 • De uppgifter du lämnar till oss är ditt namn, telefonnummer, bostadsadress och mailadress (personnummer om du vid köp väljer att lämna detta). Vi använder dina uppgifter för att fullfölja vårt avtal gentemot dig vilket innebär att skicka och ta betalt för de varor du köper. Om du lämnar ditt samtycke skickar vi dig erbjudanden och nyheter via mail. Genom att delta i våra enkäter eller tävlingar godkänner du att vi använder de uppgifter om dig som efterfrågas. 
 • För att fullgöra vårt avtal gentemot dig avseende garantier och returer behåller vi dina uppgifter i 36 månader.
 • I samband med din registrering och beställning i webbutiken lämnas dina din uppgifter till våra samarbetspartners (Personuppgiftsbiträden). De använder dina uppgifter för att vi ska kunna fullfölja vårt åtagande gentemot dig:
 1. När du gör en beställning lagras ditt namn, dina adressuppgifter och vilka produkter du köpt hos vår e-handelsleverantör Hemsida24. Här kan du läsa om det avtal som reglerar Hemsida24s åtagande som Personuppgiftsbiträde.
 2. När du betalar via kort, faktura, bank eller på kredit lämnar du dina uppgifter till vår samarbetspartner för betalningar, Payson. Här kan du läsa om Paysons policy kring "Integritet och säkerhet".
 3. Med vissa av våra leverantörer sker samarbete via sk dropshipping, vilket innebär att beställda varor skickas direkt från leverantörens lager. I dessa fall delas ditt namn, telefonnummer, bostadsadress, mailadress samt vilka produkter du köpt med leverantören för att de ska kunna fullfölja vårt åtagande gentemot dig.
 4. Övriga aktörer som tar del av ditt namn, telefonnummer, bostadsadress och mailadress är fraktföretag (Postnord, DHL, Schenker).
 • Om du vill ha ett registerutdrag med dina personuppgifter, att dina personuppgifter ska ändras eller tas bort ska du kontakta oss på info@echoofgothenburg.se
 
TVIST
Klagomål eller synpunkter avseende Echo of Gothenburgs tjänster eller produkter bör meddelas via e-mail info@echoofgothenburg.se alternativt telefon 0705 29 48 13. Om du inte är nöjd med vår hantering av ditt ärende är du välkommen att vända dig till din lokala konsumentvägledare eller Allmänna reklamationsnämnden (ARN).  Vid eventuell tvist följer vi Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer.
 
ÖVRIGT
Echo of Gothenburg förbehåller sig rätten till ändring av all information utan föregående avisering. Vid eventuell slutförsäljning eller om ett försäljningsobjekt utgått, har Echo of Gothenburg rätt att häva köpet och återbetala eventuella i förskott inbetalda belopp.
Händelse utanför Echo of Gothenburg kontroll, vilken ej skäligen kunnat förutses, skall hänföras till force majeure, vilket innebär att Echo of Gothenburg befrias från sina förpliktelser att fullgöra ingångna avtal.