Girlang i jute, fair trade

  • 195 kr
I lager
Leverantör: The House of Fair Trade

En dekorativ girlang i jute, knuten i makramé med fransar och små pärlor. Fin detalj som tar in naturelement i ditt hem. Använd året runt eller till fest och högtider. 

Certifierad World Fair Trade Organisation.

Storlek: 120 cm lång

Material: jute. Jute är ett naturmaterial som är både hållbart och har positiva egenskaper för jorden där det odlas och även när det komposteras. Juten i denna produkter odlas som en del i ett ”Crop Rotation System”, vilket innebär att det gynnar lokalsamhället genom att det odlas som en del i ett större sammanhang.

Ursprungsland: Bangladesh. WFTO-produktmärkning. Produktionen sker enligt WFTOs kriterier för rättvis handel vilket bl a innebär att man tar ett socialt, ekonomiskt och miljömässigt ansvar.

The House of Fair Trade vill visa att rättvis handel är gynnsamt för alla parter. De arbetar med producenter i Latinamerika, Afrika och Asien på ett sätt som främjar både ekonomi och miljö för alla parter. De ingår i paraplyorganisationen WFTO (World Fair Trade Organisation) och 2016 blev de som första skandinaviska företag "Fair Trade guaranteed".