• Klimatsmart design för en hållbar livsstil.
Frakt 39 kr | Fri frakt vid 499 kr | Leverans 2-5 dagar

Dekorativt fat täljsten, fair trade

  • 475 kr
I lager.
Leverantör: House of Fair Tarade

Ett dekorativt fat i rosagul täljsten med små fötter. Vackert som fruktfat, för ljus eller annan dekoration. Fatet är av naturmaterial och handgjort och kan därför variera från det på bilden i både färg och form. 

Handtillverkat WFTO certifierad. 

Storlek: D28 cm

Material: soapstone (täljsten)

Färg: rosamelerat. OBS! Varje fat är unikt och färgerna kan variera.

Tillverkning: Kenya WFTO-produktmärkning. Produktionen sker enligt WFTOs kriterier för rättvis handel vilket bl a innebär att man tar ett socialt, ekonomiskt och miljömässigt ansvar. Just den här organisationen arbetar mycket med att utbilda hantverkarna inom affärsutveckling för att skapa ett oberoende i sina annars sårbara verksamheter. Organisationen arbetar i skrivande stund med 42 familjeverkstäder och fem kvinnogrupper. Man ser resultat där hela familjernas, inklusive barnens, grundläggande behov möts och livsvillkoren förbättras över generationer.

The House of Fair Trade vill visa att rättvis handel är gynnsamt för alla parter. De arbetar med producenter i Latinamerika, Afrika och Asien på ett sätt som främjar både ekonomi och miljö för alla parter. De ingår i paraplyorganisationen WFTO (World Fair Trade Organisation) och 2016 blev de som första skandinaviska företag "Fair Trade guaranteed".