Stor burk rosa täljsten

  • 180 kr
  • 90 kr
I lager
Leverantör: The House of Fair Trade

Söta burkar med lock. Tillverkat av täljsten som slipats till en sidenmjuk yta. Använd till dina finaste småsaker, torkade blommor eller bara som prydnad.

Från Kenya, WFTO-produktmärkning.

Storlek: Dia8xH11 cm

Färg: rosamelerat. OBS! Varje burk är unik och färgerna kan avvika något från bilden.

Material: täljsten (soapstone)

Tillverkning: Kenya WFTO-produktmärkning. Produktionen sker enligt WFTOs kriterier för rättvis handel vilket bl a innebär att man tar ett socialt, ekonomiskt och miljömässigt ansvar. Just den här organisationen arbetar mycket med att utbilda hantverkarna inom affärsutveckling för att skapa ett oberoende i sina annars sårbara verksamheter. Organisationen arbetar i skrivande stund med 42 familjeverkstäder och fem kvinnogrupper. Man ser resultat där hela familjernas, inklusive barnens, grundläggande behov möts och livsvillkoren förbättras över generationer.

The House of Fair Trade vill visa att rättvis handel är gynnsamt för alla parter. De arbetar med producenter i Latinamerika, Afrika och Asien på ett sätt som främjar både ekonomi och miljö för alla parter. De ingår i paraplyorganisationen WFTO (World Fair Trade Organisation) och 2016 blev de som första skandinaviska företag "Fair Trade guaranteed".