ECHO of GOTHENBURG (1)

Oordning kan verkligen skapa onödig stress och frustration! Som när man aldrig kan hitta det man behöver, för ofta missar avtalade tider eller är sen med räkningarna. En professionell organisatör kan hjälpa till med att hitta mer utrymme, tid och energi i vardagen genom att till exempel:

  • Rensa garderober, skåp och lådor och skapa nya strukturer
  • Organisera hela rum såsom kök, garage och förråd
  • Sätta rutiner för pappers- och dokumenthantering
  • Tidsplanera

Första besöket är kostnadsfritt, då diskuterar vi utmaningar och förutsättningar och vilket resultat du förväntar dig.
Just nu söker vi referensuppdrag för vilka vi erbjuder kraftigt reducerade priser. Läs mer här eller hör av dig till info@echoofgothenburg.se


Echo of Gothenburg vill inspirera till en hållbar livsstil genom ett unikt utbud av produkter och tjänster. Vi finns i Göteborg och tar organiseringsuppdrag för privatpersoner och företag i västra Sverige. Webbutiken finns på www.echoofgothenburg.se.
 

Läs hela inlägget »

Kårby Organics startades av Jon Kårby efter en inspirationsresa till Indien. Här studerade Jon Ayurvedisk örtlära, och med många år som hudterapeut i bagaget föddes idén till en serie dofter som inte bara luktar gott utan också har en välgörande effekt.

Relaxtion  en grupp avstressande dofter för att skapa en lugn stämning och komma ner i varv. Lämpliga kvällstid.
Energy       boosta dig med energi när du behöver det. Uppfriskande och upplyftande dofter. Lämpliga dagtid.
Harmony  harmoniska dofter för hemmets alla rum när du behöver lugn och harmoni. Passar hela dagen.

Med naturnära upplevelser och alla växter som Jon studerade i Indien föll det sig naturligt att även produktionen skulle vara nära naturen och med ett ekologiskt tänk. Alla råvaror som Kårby Organics använder har en eller flera miljöcertifieringar, och kommer från ekologiska odlingar runt om i världen. Det unika vaxet i Kårby Organics ljus innehåller naturligt hårda fetter, vilka till skillnad mot soja- eller rapsvax inte behöver processas på kemiskt onaturlig, och inte så miljvänlig, väg.

Även förpackningarna har ett miljötänk, metallen är återvunnen aluminium och glasen är av återvunnet glas. Tillverkningen sker i sörmländska Strängnäs, där ljusen hälls för hand och doftkompositioner skapas av eteriska oljor. Här hittar du hela sortimentet!

Kårby Organics Travel Candle. Foto: Kårby Organics.
Läs hela inlägget »

Nu är tiden för att mysa ordentlig med en massa tända ljus. Tänk bara på att skippa paraffinet och satsa på stearinljus istället, bäst både för miljön och för inomhusklimatet.

Paraffin är baserat på råolja och bidrar till koldioxidutsläppen, rätt så mycket också eftersom vi Sverige gillar att bränna ljus. Närmare bestämt 18 tusen ton ljus varje år. Och 15 tusen ton är gjort av paraffin, vilket sägs motsvara utsläppen från 15 000 bensinbilar. Det här är uppgifter hämtade från Svanen.se (2011), förhoppningsvis har paraffinets andel minskat sen dess!

Vad man kanske inte tänker på är att paraffinet även påverkar inomhusluften. När ett ljus brinner ska det bara bildas koldioxid och vatten. Men när paraffinljus brinner blir temperaturen inte tillräckligt hög och det bildas då ofullständigt förbrända kolväten. Även om det inte är skadligt att emellanåt tända ljus så menar forskare att allergier eller problem med luftvägar faktiskt kan vara reaktioner på föroreningar från tända paraffinljus.

Betongljusstakar och skålar Anna Christians. Foto: Village.
Betongljusstakar och skålar Anna Christians. Foto: Village.

Sen är det där med alla värmeljus, du kanske vet att aluminiumhållarna inte längre går att lämna på återvinningstationen? Kolla med din kommun vilka insamlingsregler som gäller.  I Göteborg t ex gäller att "utbrunna värmeljus lämnas i continern för metall på återvinningscentralen. Ta loss hållare till veken ur aluminiumbehållaren innan; det är två olika metaller".

Eftersom 225 ton aluminium går åt till värmeljusen varje år i Sverige är refiller ett bra alternativ. Det finns Svanenmärkta refillvarianterna bl a på Indiska och Clas Ohlson. Lämna gärna kommentar om du har erfarenheter av dessa!

Läs hela inlägget »
Etiketter: miljötänk

När webbutiken Minthe öppnade för 8 år sedan var visionerna stora men tiden inte riktigt mogen. Det saknades bra produkter och intresset var visserligen stort men inte från tillräckligt många. Nu har vi återuppstått i form av Echo of Gothenburg. Samma stora visioner och denna gång med mycket bättre förutsättningar. Större och snyggare urval, lika stort intresse men nu från betydligt fler. Välkommen!

Läs hela inlägget »