Frakt 39 kr | Fri frakt vid 499 kr | Leverans 1-4 dagar

Liten burk grå täljsten

  • 115 kr
Leverantör: The House of Fair Trade
Dela

Söta burkar med lock. Tillverkat av täljsten som slipats till en sidenmjuk yta. Använd till dina finaste småsaker, torkade blommor eller bara som prydnad.

Från Kenya, WFTO-produktmärkning.

Storlek: Dia7xH4 cm

Färg: gråmelerat. OBS! Varje burk är unik och färgerna varierar från ljust grå till mörkt grå. Hör av dig till oss om vad som finns i lager just nu!

Material: täljsten (soapstone)

Tillverkning: Kenya WFTO-produktmärkning. Produktionen sker enligt WFTOs kriterier för rättvis handel vilket bl a innebär att man tar ett socialt, ekonomiskt och miljömässigt ansvar. Just den här organisationen arbetar mycket med att utbilda hantverkarna inom affärsutveckling för att skapa ett oberoende i sina annars sårbara verksamheter. Organisationen arbetar i skrivande stund med 42 familjeverkstäder och fem kvinnogrupper. Man ser resultat där hela familjernas, inklusive barnens, grundläggande behov möts och livsvillkoren förbättras över generationer.

The House of Fair Trade vill visa att rättvis handel är gynnsamt för alla parter. De arbetar med producenter i Latinamerika, Afrika och Asien på ett sätt som främjar både ekonomi och miljö för alla parter. De ingår i paraplyorganisationen WFTO (World Fair Trade Organisation) och 2016 blev de som första skandinaviska företag "Fair Trade guaranteed".