Armring Be good, återvunnet bombskrot

  • 500 kr
I lager
Leverantör: ARTICLE22

Armringen berättar historien om en positiv förvandling - från bombskrot till ett modernt smycke. Graveringen inuti ringen är ”ARTICLE22::Peacebomb” och ”dropped + made in Laos”. Runt utsidan är texten "Be good" graverad på ena sidan och texten översatt till laotiska på andra sidan. Kollektionen är ett samarbete med Rebecca Rusch och handstilen är hennes. Rebecca är en amerikansk ultra endurance utövare, författare och entreprenör. Hon är den första kvinna som cyklade den 1 800 km långa Ho Chi Minh trail,  'The blood trail', också med det personliga målet att besöka platsen där hennes far kraschade under kriget. Utmaningen mynnade ut i en dokumentär över krigets fasor, en film som belönades med en Emmy.

Varje smycke bidrar till bombröjning av 3 m² mark i Laos. Läs mer om historien bakom ARTICLE22.

Storlek: invändig diameter 6,5 cm. För att mäta din egen storlek lägg knogarna på en linjal och mät avståndet mellan pekfingerknogen till lillfingerknogen. Om avståndet mäter 7,5 cm eller mindre passar storleken dig.

Material: återvunnet aluminium från bomber, flygplansdelar och annat krigsmaterial som lämnats i Laos. 

Tillverkning: handgjord i Laos, för vissa smycken sker slutarbetet i New York.

Övrigt: PEACEBOMB AL tål vatten. Armringen kommer i en handvävd bomullspåse tillsammans med ett kort som berättar historien om ARTICLE22.