Mobilhuvud

svårt att slänga?

Rensa ut och organisera. Snygga förvaringslösningar och en perfekt garderob som resultat. Det ligger i tiden att leva minimalistiskt och det finns många fördelar med att leva med mindre prylar, men som alltid när något trender kan känslan av prestation infinna sig. För redan i första steget kan många känna sig rejält utmanade. Ibland har vi svårt att göra oss av med saker även om bäst före datum sedan länge har passerat eller vi egentligen aldrig gillat den där röda tröjan längst ned i högen.

Det finns många förklaringar som kan ligga bakom besluts-ångesten. Om du växte upp i en familj där sparande och återanvändning uppmuntrades kan det inlärda beteendet vara ett hinder när det ska storröjas. Men det finns tekninker som gör det lättare att skiljas från favoriterna. En teknik kallas Friends, Aquatints and Strangers. Undersök varje förmål och föreställ dig att det är en antingen en vän, en bekantskap eller en främling. Främlingar vill du inte ha boende i ditt hus så de kan du göra dig av med direkt. Vänner däremot behåller du. Bekantskaper är värda ett bättre öde och dem ska du göra ditt bästa för att hitta en hem där de för någon annan kan bli en riktig vän! En professionell organisatör har olika sätt att möta problem som uppstär när det känns svårt att skiljas från sina prylar, och det är ett viktigt moment i organiserings-processen. Mer viktigt än att hitta en snygg förvaringslösning som gör sig bra på bild!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln